TARTE FLAMBÉE

01.03.2014 22:15

Tarte Flambée je specialitou alsasko-lotrinské kuchyně.

Hotové pláty těsta přenesete na pečicím papírem vyložený plech. Poklaďte dle volby (viz. tipy níže) a dejte péci do předehřáté trouby na 250°C na 4-5 minut. Finální produkt má hnědé, křupavé okraje a výborně chutná!!! :-)

Variace:

Alsasko-lotrinská: Těsto potřete vydatnou vrstvou tučné smetany Creme Fraiche (přibližně 100 g smetany na 1 plát těsta), posypete kolečky cibule a proužky slaniny/šunky/bůčku (také cca 100 g/1 plát). Kdo má rád, může posypat strouhaným sýrem.

Sárská: Kromě přísad alsasko-lotrinské variace ještě Sárové dávají kolečka "Lyoner-Salami" - tedy našeho točeného či Junior salámu.

Řecká: sem patří olivy, česnek, feferonky, cibule a sýr feta

Italská: rajčata, čerstvá bazalka, mozzarella

Rybí: kousky uzeného lososa, cibule, kopr

Na sladko: buď kombinace cukru se skořicí nebo broskev, vanilka a mandlové lupínky

Vaše vlastní kombinace: cokoliv, co máte rádi aneb Experimentům zdar!


Zpět