Recepty
GOUGERE - kobližky k vínu
12.02.2015 06:34
Gougere - kobližky, které se prodávají v každém pekařství v Burgundsku. Jí se to tam k místním vínům, buď jen tak, nebo se zeleninovým salátem. Gougere je také možné rozříznout a plnit náplněmi nebo třeba jenom sýrem, šunkou - vždycky je to moc dobré a úplně nejlepší jsou teplé (viděla jsem ovšem,...
———
MÁSLOVÉ SUŠENKY S PARMEZÁNEM
08.12.2014 21:10
Budeme potřebovat:
- 200g hladké mouky
- 1 žloutek
- 75 g másla pokojové teploty
- 3 polévkové lžíce sezamových semínek (bílých)
- 60 g jemně nastrouhaného parmezánu
Uvedené suroviny smícháme dohromady, přidáme 4 lžíce vody, aby vzniklo kompaktní těsto, přikryjeme potravinovou folií a uložíme na...
———
SLANÝ KOLÁČ se sýrem GRUYÉRE
28.11.2014 13:45
Na těsto budeme potřebovat:
250g polohrubé mouky
125g másla
1 vejce
1/4 lžičky soli
Náplň:
10ml smetany na vaření
10ml mléka
3 vejce
200g strouhaného sýra Gruyére (švýcarského!)
100g strouhaného Ementálu (já s klidem dávám obyčejnou cihlu, neb Gruyere je tak výrazný, že vedle sebe snese nudu české...
———
TARTE FLAMBÉE
01.03.2014 22:15
Tarte Flambée je specialitou alsasko-lotrinské kuchyně. Hotové pláty těsta přenesete na pečicím papírem vyložený plech. Poklaďte dle volby (viz. tipy níže) a dejte péci do předehřáté trouby na 250°C na 4-5 minut. Finální produkt má hnědé, křupavé okraje a výborně chutná!!!...
———
TARTIFLETTE
01.03.2014 22:34
Tento pokrm jsme poprvé jedli na horách - v savojských Alpách. Jeho příprava je opět jednoduchá, relativně rychlá a chutná výtečně. Zde je postup, jak jej zpracováváme my:Uvaříte si cca 1 kg brambor, nakrájíte na kolečka a nasypete do tukem vymazané zapékací mísy. Na pánvi podusíte na kolečka...
———
FONDUE
01.03.2014 22:52
Nalijte obsah sáčku do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu (rychle se přichytává). Dle chuti můžete přichutit pepřem, muškátovým ořechem, česnekem, houbami, hroznovým vínem, ... Přemístěte do fondue stojánku zahřívaným čajovou svíčkou. Nakrájejte pečivo na malé kostičky, napíchněte na...
———