Recepty

GOUGERE - kobližky k vínu

12.02.2015 06:34
Gougere - kobližky, které se prodávají v každém pekařství v Burgundsku. Jí se to tam k místním vínům, buď jen tak, nebo se zeleninovým salátem. Gougere je také možné rozříznout a plnit náplněmi nebo třeba jenom sýrem, šunkou - vždycky je to moc dobré a úplně nejlepší jsou teplé (viděla jsem ovšem,...

MÁSLOVÉ SUŠENKY S PARMEZÁNEM

08.12.2014 21:10
Budeme potřebovat: - 200g hladké mouky - 1 žloutek - 75 g másla pokojové teploty - 3 polévkové lžíce sezamových semínek (bílých) - 60 g jemně nastrouhaného parmezánu Uvedené suroviny smícháme dohromady, přidáme 4 lžíce vody, aby vzniklo kompaktní těsto, přikryjeme potravinovou folií a uložíme na...

SLANÝ KOLÁČ se sýrem GRUYÉRE

28.11.2014 13:45
Na těsto budeme potřebovat: 250g polohrubé mouky 125g másla 1 vejce 1/4 lžičky soli Náplň: 10ml smetany na vaření 10ml mléka 3 vejce 200g strouhaného sýra Gruyére (švýcarského!) 100g strouhaného Ementálu (já s klidem dávám obyčejnou cihlu, neb Gruyere je tak výrazný, že vedle sebe snese nudu české...

TARTE FLAMBÉE

01.03.2014 22:15
Tarte Flambée je specialitou alsasko-lotrinské kuchyně. Hotové pláty těsta přenesete na pečicím papírem vyložený plech. Poklaďte dle volby (viz. tipy níže) a dejte péci do předehřáté trouby na 250°C na 4-5 minut. Finální produkt má hnědé, křupavé okraje a výborně chutná!!!...

TARTIFLETTE

01.03.2014 22:34
Tento pokrm jsme poprvé jedli na horách - v savojských Alpách. Jeho příprava je opět jednoduchá, relativně rychlá a chutná výtečně. Zde je postup, jak jej zpracováváme my:Uvaříte si cca 1 kg brambor, nakrájíte na kolečka a nasypete do tukem vymazané zapékací mísy. Na pánvi podusíte na kolečka...

FONDUE

01.03.2014 22:52
Nalijte obsah sáčku do hrnce a za stálého míchání přiveďte k varu (rychle se přichytává). Dle chuti můžete přichutit pepřem, muškátovým ořechem, česnekem, houbami, hroznovým vínem, ... Přemístěte do fondue stojánku zahřívaným čajovou svíčkou. Nakrájejte pečivo na malé kostičky, napíchněte na...